Home » Департамент соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації

Департамент соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації

У 2019 році вперше запроваджений механізм забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу. Новий механізм забезпечує адресність та підвищення якості надання реабілітаційних послуг. Питання забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації перебуває на особливому контролі в Департаменті соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації. У разі не подання заяви щодо зміни форми отримання пільг (з безготівкової на готівкову), надання пільг буде продовжено у безготівковій формі, тобто шляхом щомісячного (до 18 числа наступного місяця) перерахування коштів на рахунки надавачів послуг через АТ”Ощадбанк”. Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів. Подавати будь-які додаткові документи до управлінь соціального захисту населення не потрібно.

гаряча лінія соціальних виплат на дітей 2018

З метою соціальної підтримки сімей, які приїхали з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, органами праці та соціального захисту населення постійно проводиться робота щодо продовження надання та визначення права на нові види державних соціальних гарантій за місцем тимчасового перебування вказаних громадян. 8 квітня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №264 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги», якою врегульовано питання продовження строків виплати раніше призначених державних соціальних допомог та строків звернення за їх призначенням у зв’язку із запровадженням карантину.

Виплата грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування особам з інвалідністю проводиться на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає їх право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Середня вартість путівки для виплати грошової компенсації та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування обчислюється з розрахунку 35 відсотків (з округленням до однієї гривні) розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили https://pbn.org.ua/ працездатність (у 2019 році грн.). Грошова компенсація виплачується незалежно від перебування на обліку із санаторно-курортного лікування. Якщо договір розірвано достроково, батьки зобов’язані протягом одного робочого дня повідомити про це та інші обставини, що впливають на можливість надання нянею послуг (зміни сім’єю місця проживання, припинення нянею здійснення підприємницької діяльності, тощо) територіальне управління соціального захисту населення. Органами соціального захисту населення області проведена вся необхідна підготовча робота.

Отримай адміністративні послуги on-line

З метою поліпшення ефективності надання послуг в частині інформування та роз’яснення пенсійного законодавства громадянам, спеціалісти Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області провели День Пенсійного фонду для жителів села Великі Гаї. Станом на 25 квітня 2018 року виплату пенсій та грошової допомоги профінансовано в розмірі 158 млн. Копію рішення суду або органу опіки та піклування про призначення опікуна або піклувальника особі, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі. Фізична особа, яка надає соціальні послуги, отримує тільки одну компенсацію незалежно від кількості осіб, за якими вона доглядає. Сумарний обсяг грошового забезпечення батькам-вихователям обмежується сумою у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи (5735 грн.) і розподіляється між ними рівними частинами за їх згодою.

Допомога при народженні дитини, одноразова натуральна допомога “пакунок малюка”

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2020 року № 264 строк виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, продовжується на період карантину та на один місяць після дати йоги відміни, без звернення особи до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. Фінансові органи обласних та Київської міської держадміністрацій у дводенний строк подають інформацію, подану відповідно до пункту 4 цього Порядку, головним управлінням Казначейства в областях та м. Києві за формою реєстру, передбаченою пунктом 6 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 р.

Необхідно додатково сплатити вартість послуг, спожитих понад соціальну норму. У 2016 році розмір грошової компенсації за путівку складає для інвалідів війни І та ІІ групи грн., ІІІ групи грн. Згідно Програми на рівні області передбачені додаткові соціальні гарантії для ветеранів війни – учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих, інших пільгових категорій. Більш молодші та сповнені сил люди відвідують гуртки за інтересами. Проводять вільний час у спілкуванні, навчанні та відвідуванні екскурсій. Щороку проходять виставки майстринь рукоділля та виступи художніх колективів.