Home » Квасилівський ЗДО ясла-садок :: Удосконалення системи фізкультурно-оздоровчої роботи з дошкільниками в Квасилівському ЗДО ясла-садок

Квасилівський ЗДО ясла-садок :: Удосконалення системи фізкультурно-оздоровчої роботи з дошкільниками в Квасилівському ЗДО ясла-садок

Загальні навантаження – сукупність фізичних, психічних та емоційних навантажень на дітей під час занять з фізичної культури. Відповідно до орієнтовного розподілу (розкладу) занять на тиждень, фізкультурні заняття проводяться двічі на тиждень у час, відведений для організованої навчально-пізнавальної діяльності, у фізкультурній залі або на майданчику (за сприятливої погоди). Тривалість частин фізкультурного заняття (вступної, підготовчої, основної і заключної) та обсяг матеріалу не є сталими величинами, вони змінюються залежно від віку вихованців, поставлених програмових освітніх завдань, умов проведення заняття. При цьому ми стараємось дотримуватися принципів послідовності, систематичності, індивідуального підходу.

Також важливим є систематично аналіз ефективності їх впливу на стан здоров’я та фізичний розвиток дітей, своєчасне внесення коректив виправлення допущених помилок у методиці їх проведення. Для оцінки стану здоров’я і фізичного розвитку дітей сестрою медичною старшою згідно вимог, ведеться медична документація. Результати обстеження, оцінка стану здоров’я дитини, перенесені захворювання, зроблені щеплення, всі призначення фіксуються в медичній картці дитини протягом всього перебування її в дошкільному закладі. Ведеться облік дітей, які які мають відхилення в стані здоров’я. Самостійна рухова діяльністьяк форма активізації рухового режиму проводиться з дітьми щодня під час ранкового прийому, денної та вечірньої прогулянок тощо.

інвентар та обладнання для ігор спортивного характеру

Якщо є природна земляна гірка, то на схилі її втоптують сніг і трохи поливають водою. Спочатку дітей розподіляють на команди, по п’ять-вісім гравців у кожній, і обирають капітанів. Право початку гри визначають за жеребом, друга команда вибирає ворота. Гра починається із центра майданчика (його краще позначити колом), усі гравці команд у цей момент перебувають на своїй половині майданчика. За свистком судді капітан б’є по м’ячу у бік воріт суперника.

Методика проведення ігор спортивного характеру

Забезпечення інтегрованого підходу до занять з фізкультури. Перед виходом з дитячого садка попередити завідувачку (методиста). Підбір необхідного обладнання, інвентарю, перевірка його цілісності.

У фізкультурній паузі використовуємо також вправи ритмічного характеру, гімнастику-аеробіку, рухливу гру. Фізкультурна пауза закінчується за 2-3хв до початку наступного заняття. Тривалість фізкультурної паузи – в першій-другій молодшій групі 5-7хв, в середній – 7-8хв, в старшій хв. Здійснюється контроль за проведенням всіх форм фізкультурно-оздоровчої роботи закладу, результати якого нотуються у журналі «Медико-педагогічного контролю фізичного виховання дітей дошкільного віку», ведуться протоколи, визначається моторна щільність занять. З метою встановлення рівня засвоєння дітьми основних рухів щорічно у вересні і травні проводиться обстеження дітей. Робота дошкільного навчального закладу в цілому має спрямовуватися на підтримку, збереження та розвиток здорового способу життя дошкільника, формування мотивації здорового способу життя.

Форми організації рухової активності у повсякденному житті

Проте за останні роки стан здоров’я дітей в Україні погіршився, що пов’язано з наслідками аварії на ЧАЕС, збільшенням нітратів та радіонуклідів у продуктах харчування, забрудненням морів, річок, повітря. Зросла кількість https://t1.ua/pereglyad/76810-perenesennya-do-pivnichnoamerykanskoyi-pusteli-ta-dykykh-tvaryn-v-tsikaviy-konsoli-wild-bison-charge-vid-pragmatic-play.html?fbclid=IwAR3CiTN-c9BZWbVwSu4WoWifq6j9vStvPHWa4aSNZDqEuZ7z7FLPGPMEFi8 застудних та інфекційних захворювань, що негативно позначається на фізичному розвиткові дошкільнят. Попередній облік дозволяє визначити вихідний рівень підготовленості спортсмена або групи спортсменів.

Тому при графічному зображенні плану підготовки тренер виділяє дванадцять місячних вертикальних колонок або 52 вертикальні колонки, відповідні числу тижнів в річному циклі. Участь в іграх педагога підвищує інтерес дітей до ігор, сприяють розвитку дружніх відносин. Басейни оснащуються спеціальним інвентарем для безпеки занять з плавання, а також іграшками та обладнанням для навчання елементів плавання. Надсилаємо для практичного використання в роботі методичні рекомендації “Фізичний розвиток дітей в умовах дошкільного навчального закладу”. М’який модульний конструктор це чудове поєднання гри, спорту, і інтелектуального розвитку. Тому складання такого великого конструктора є і цікавою розвагою і корисним заняттям для малюка.