Home » Наукові парки створюватимуть без погодження з МОН LexInform: Правові та юридичні новини, юридична практика, коментарі

Наукові парки створюватимуть без погодження з МОН LexInform: Правові та юридичні новини, юридична практика, коментарі

Більш того, було передбачено, що створення наукових парків – це обов’язкова вимога до деяких університетів для отримання статусу дослідницького, – додає експерт. – На мою думку, це була помилка, тому що багато вишів, які претендували на отримання такого статусу, створили наукові парки, не розуміючи, чим вони повинні займатись. Тобто «на папері» парки існували, а фактично їх не було.

закон україни «про наукові парки»

«По-перше, варто передбачити, що вони можуть працювати в наукових парках (як це заведено у світовій практиці), – вважає експерт. – По-друге, встановити для них певні преференції – хоча б звільнення від оподаткування на прибуток. На жаль, під час узгодження законопроєкту Міністерство фінансів не пропустило ці норми. Адже коли передбачено певні преференції, то це одразу недоплати в бюджет, і зазвичай такі ініціативи Мінфін зрізає. Якщо пільг немає, то резидентам зазвичай не цікаво, а університетам і науковим установам доводиться тягнути все на своїх плечах».

Верховна Рада ухвалила закон для активізації діяльності наукових парків

У зв’язку з цим і передача такого майна в оренду також має відбуватися із дотриманням порядку, передбаченого положеннями Закону України «Про оренду державного та комунального майна». 21 лютого 2019 року Міністерством освіти і науки України відповідно до наказу №237 створеноНауковий парк Херсонської державної морської академії «Інновації морської індустрії». Вищий навчальний заклад та/або наукова установа можуть бути засновниками юридичних осiб та/або їх об’єднань для органiзацiї та виконання проектiв наукового парку. Виконавчий орган управлiння наукового парку вирiшує питання поточної дiяльностi з метою координацiї дiяльностi його засновникiв i партнерiв щодо виконання проектiв наукового парку. «Більшість R&D центрів, які зараз створюються міжнародними компаніями в Україні, мають бути поруч з університетами, науковими установами або на їх базі, що в свою чергу значно покращить результати інноваційної діяльності цих ЗВО, – переконаний експерт. – Науковці зможуть працювати в цих центрах на сучасному обладнанні, отримуючи гідну зарплатню, та викладати у цих вишах. Такі центри стануть базою практики для студентів, які потім можуть працевлаштуватися там.

Створення наукових парків як фактор розвитку інноваційної діяльності

Але це потребує набагато більше часу і тоді ми б взагалі не мали ніякого законопроєкту. Отже, законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків» став компромісом заради спільної справи і кроком уперед. Середньострокові пріоритетні напрями інноваційної діяльності загальнодержавного рівня формуються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності в рамках стратегічних пріоритетних напрямів інноваційної діяльності і подаються Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України на затвердження http://jaspak.com.sg/slotclub-огляд-онлайн-казино-слотклуб-2023-бонус/ разом із стратегічними пріоритетними напрямами інноваційної діяльності. Закон “Про наукові парки” було ухвалено ще в 2009 році. Згідно з ним, науковий парк – юридична особа, що створюється з ініціативи вищого навчального закладу та/або наукової установи шляхом об’єднання внесків засновників для організації, координації, контролю процесу розроблення і виконання проектів наукового парку. Міністерство юстиції України ініціює зміни до законодавства щодо правового статусу цих суб’єктів, які охоплюють наділення їх значно ширшим колом повноважень з управління, в тому числі і щодо оренди.

Обмінники розкрутили ціни на валюту: скільки просять за долар та євро сьогодні

У найближчі кілька років Україна планує домовитися з Євросоюзом про п’ять “безвізів” у різних сферах, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Перелік актів законодавства, використаних під час проведення експертизи. Сучасні комп’ютерні технології для навчання і наукових процесів. Побутова і комунальна електронна техніка та технологічні процеси виготовлення її елементів; організація виробництва на інноваційній основі телевізорів, холодильників та інших товарів широкого вжитку. Верховна Рада України проголошує особливим пріоритетом України гармонійний розвиток людського потенціалу, економіки і природного середовища держави. Реалізація середньострокових інноваційних пріоритетів регіонального рівня здійснюється на конкурсних засадах через регіональні інноваційні програми та інноваційні проекти, інноваційні проекти технологічних парків.

Tags: