Home » У «Дії» запрацювала послуга купівлі військових облігацій

У «Дії» запрацювала послуга купівлі військових облігацій

Коли стало зрозумілим, що війна затягується, постало питання про підвищення дохідності облігацій. Адже відсоток, який отримували люди за облігації, був значно меншим ніж від депозитів. Тому Мінфін, який відповідає за випуск облігацій, почав поступово підіймати відсоткову http://www.footwear.ua/forum/index.php?act=morelist&id_parent=73670&id_group=5&offset_detail=0 ставку. Тобто, ви комусь даєте гроші у борг з умовою виплати щомісячно (чи щороку) певних відсотків, а потім, через певний, час вам повертають не тільки відсотки, а й «тіло» позики. Щоб краще пояснити, спочатку трохи розповім про цінні папери загалом.

де можна придбати військові облігації

Військові облігації, залежно від свого типу, присвячені тимчасово окупованому українському місту. Отже, ви наближаєте деокупацію міста своїм вкладом. Після вибору типу облігації, потрібно обрати банк-партнер, через який буде здійснена операція.

Умови купівлі державних облігацій з ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА

Майже одразу від банку надійшло схвалення на купівлю. — На сьогодні це — найкращий спосіб зберегти свої кошти у гривнях. Адже це і державна гарантія, і висока дохідність, і відсутність податків. А ще, придбавши облігацію, кожен зможе допомогти армії та країні. Натомість для того, щоб працювати з цінними паперами, треба відкрити відповідний рахунок та підписати угоду. Також більшість компаній оформлення проводять онлайн, а документи люди підписують електронним підписом. — Військові облігації це — різновид ОВДП (облігації внутрішніх державних позик).

  • А з Дією можливостей реалізувати наш вибір ще більше.
  • Відповідно до Податкового кодексу відсотковий дохід та інвестиційний прибуток, отримані від інвестування в державні облігаціі не включається до оподаткованого доходу.
  • «До 24 лютого, дохідність (інфляція, яку очікували на наступні 12 місяців) коливалась на певному рівні.
  • Українці у «Дії» придбали понад 250 тисяч військових облігацій на суму 250 млн гривень.
  • Monobank, ПУМБ, Альфа-Банк, Укргазбанк та Укрексімбанк скасували всі комісії на придбання військових облігацій.

Перший — 2 березня регулятор позбавив Михайла Фрідмана (32,86% акцій) та Пьотра Авена (12,4%) прав на управління банком за своїми акціями через „втрату бездоганної ділової репутації“. 21 березня таке ж рішення ухвалили щодо інших акціонерів — Германа Хана (20,96%) й Олексія Кузмічьова (16,32%). Суттєві комісії, які можуть вплинути на дохідність, залишили Ощадбанк, Кредобанк, Таскомбанк та Приватбанк. Вони ж встановили і обмеження щодо мінімальної суми інвестицій. Крім цього, з відсотків від депозитів стягується 18% податку на доходи фізосіб та 1,5% військового збору. Доходи ж від військових облігацій не оподатковуються.

Налаштування cookie

Альтернативні способи купівлі ОВДП розглянемо трохи нижче. Міністерство цифрової трансформації на початку жовтня анонсувало запуск продажу військових облігацій у додатку “Дія”. Маючи смартфон із встановленим на ньому додатком, можна придбати цінні папери та отримувати стабільний пасивний дохід. Військові облігації undefined це цінні папери, які випускає держава під час воєнного стану для підтримки економіки й армії. Серед брокерів валютні облігації пропонують ICU та Dragon Capital.

Що таке військові облігації

«У банку є можливість придбати військові облігації як в гривні онлайн, так і у валюті. Валютні облігації можна придбати лише за валютою їхнього випуску. Що стосується купівлі валюти, її можна купити в касі установи згідно з законодавством», — коментує Тетяна Попович, директор із ринків капіталу Альфа-Банку.