Home » Як Купити Акції Компаній В Україні 2023 Огляд Брокерів, Як Відкрити Рахунок Та Поради Новачкам

Як Купити Акції Компаній В Україні 2023 Огляд Брокерів, Як Відкрити Рахунок Та Поради Новачкам

Клієнт такого брокера отримує можливість купувати акції будь-коли й у будь-якій кількості, контролювати розміщення своїх коштів, торгувати через інтернет-трейдинг або давати доручення брокеру. Його права захищено законодавством країни, де відкрито рахунок. Щоб придбати акції іноземного емітента, з лютого 2019 року українцю не потрібно отримувати ліцензію Національного банку на інвестування за кордон.

де можна придбати акції

Все це створює для інвесторів «подушку безпеки» стосовно гарантування їхніх інвестицій. Перш ніж обрати брокера для себе рекомендую звернути увагу на його статутний капітал (його можна перевірити, наприклад тут), капіталізацію та гарантії та порівняти зі згадуваними мною. Навіть під https://www.057.ua/list/423144 час війни активно розвиваються українські венчурні фонди, які інвестують у стартапи на західних ринках. Зокрема, можна долучитися до інвестиційних клубів та за підтримки фінансових консультантів скласти свій портфель. У такому разі «вхідний квиток» починається від 10 тисяч доларів.

Досягайте Своїх Інвестиційних Цілей Разом З R Stockstrader

Банк є дочірнім підприємством австрійського Raiffeisen Bank International. Редакція не несе відповідальності за факти та оціночні судження, оприлюднені у рекламних матеріалах. Згідно з українським законодавством відповідальність за зміст реклами несе рекламодавець. Матеріали з плашкою PROMOTED та НОВИНИ КОМПАНІЙ є рекламними та публікуються на правах реклами.

Які Обмеження На Купівлю Чи Продаж Акцій У Sense Superapp?

Для того щоб отримати такий дозвіл, потрібно було заздалегідь визначитися з тим, які акції ви хочете купити, в якій кількості і на яку суму. Після цього інвесторові потрібно було зібрати необхідний пакет документів, подати його в головний офіс НБУ і чекати рішення. Проте, певна частка правди у розповідях про ризики ринку акцій дійсно існує. Цей ринок досить волатильний і не гарантує повернення суми інвестиції через певний строк, як це, наприклад, закладено в іншому різновиді корпоративних цінних паперів — облігаціях. Просто слід розуміти, що поточні коливання ціни акції повинні тривожити лише короткострокових інвесторів.

Якщо на торгівлі акціями у 2022 році через мобільний застосунок одного з банків вдасться заробити, то частиною прибутку потрібно буде поділитися з державою, тобто заплатити податки. Оскільки операції відбуватимуться за кордоном, то котирування цінних паперів у додатку будуть зазначатися в доларах. Придбати акції можна в мобільному банкінгу Альфа-банку. До 1 березня діятиме пільговий режим, комісій за торгівлю не буде.